Werking

KSA Deinze-Astene is een jeugdbeweging die is opgericht in 1932. Onze mascotte is Jos De Vos. Samen met zeven andere groepen maken we deel uit van Gewest Leiestreek, met 73 andere groepen vormen we KSA Oost-Vlaanderen en met 270 andere groepen vallen we onder de koepel van KSA Nationaal.

Rondes

Elke zaterdag zijn alle kinderen tussen 6 en 16 jaar welkom op onze ‘rondes’. De rondes zijn wekelijkse activiteiten die van oktober tot mei doorgaan, meestal op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u. De rondes zijn steeds anders: er zijn onder andere knutselrondes, puzzelrondes, bosspelen, kookrondes, stadsspelen, schaatsrondes,… Alle rondes worden om de vijf weken hier opgelijst.

  

Grote activiteiten

Naast onze gewone rondes hebben we ook elk jaar enkele grote activiteiten. We beginnen ons werkjaar met een Startdag waarop iedereen kan kennismaken met onze jeugdbeweging. Dan volgt in november onze jaarlijkse verkoop van de allermooiste kerstrozen. Na een korte winterslaap zijn we dan helemaal terug met ons Filmfestival waar je op zaterdag en zondag films kan komen kijken. Niet veel later volgt onze breinkrakende quiz waar alle ouders aan kunnen deelnemen. Een goed feestje mag ook zeker niet ontbreken. Daarom organiseren wij jaarlijks onze fuif ‘Foxy Fever’. Voor de examens starten trekken we er allemaal nog een laatste keer samen op uit op onze laatste ronde. Ten slotte is er de pinakel van ons werkjaar, de kampen in augustus. Smachtend naar een proefje van onze te gekke werking? Klik dan hier om te ontdekken wanneer dit jaar alle activiteiten doorgaan!

  

Leeftijdsgroepen

Onze jeugdbeweging wordt onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen:

Alle leden kunnen zich vanaf hun zesde middelbaar engageren om leiding te worden. Dan volgen ze leidingcursussen die worden georganiseerd door KSA Oost-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie over leiding.

Lokalen

KSA Deinze-Astene heeft zowel in Deinze als in Astene een lokaal. De groepen in Deinze spreken af aan ’t Brielhof (Antoon van Paryspad 1, 9800 Deinze). De groepen in Astene hebben een lokaal rechtover de kerk: het Oud Postgebouw (Nieuwsstraat 3, 9800 Astene). Meestal spreken ze echter af aan het pleintje naast het voetbalveld van Astene: Las Vegas. Soms spreken we ook af aan een station, zwembad, bos,… Dit wordt dan steeds duidelijk vermeld in de rondebeschrijving.

Klik hier om de exacte locaties van onze lokalen te vinden en voor informatie omtrent verhuur.

  

Inschrijving en verzekering

Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts €30. Met dit geld word je het hele jaar verzekerd via KSA Oost-Vlaanderen voor lichamelijk ongevallen, loonverlies, burgerlijke aansprakelijkheid (= schade aan derden) en rechtsbijstand. Meer informatie en aangifteformulieren vind je hier. Daarnaast krijg je bij je inschrijving ook een mouwschildje van het jaarthema.

Inschrijven kan steeds op onze Startdag begin september of later op één van de rondes. Je kan je ook online inschrijven door hier te klikken, dan neemt de leiding contact op met u. Op deze pagina vindt u verder ook meer info over het algemeen terugbetalingsformulier voor uw mutualiteit. Verschillende ziekenfondsen betalen namelijk elk jaar een deel van het bedrag terug dat ouders hebben betaald als lidgeld of voor een kamp of weekend.

Weekends en kampen

Elke leeftijdsgroep kan meegaan op weekend en op kamp. Dit zijn steeds twee hoogtepunten. De data hiervan worden in het begin van het werkjaar medegedeeld door de leiding en zijn ook hier terug te vinden.

Dolfijntjes en Leeuwkes Deinze gaan samen 2 dagen op weekend (met 1 overnachting) en gaan midden augustus 5 dagen op kamp in Vlaanderen.

  

Leeuwkes Astene, Joro’s Deinze en Joro’s Astene gaan samen 3 dagen op weekend en gaan eind augustus 8 dagen op kamp in Vlaanderen.

  

Knimmers en Sjo’ers gaan ook elk apart 3 dagen op weekend en gaan begin augustus samen 11 dagen op tentenkamp in Wallonië.

  

Foxy Fever

Twaalf edities lang organiseerden de leiding en oud-leiding van KSA Deinze-Astene samen jaarlijks een fuif in de Brielpoort: Soirée 1954.

Vanaf 2017 sloeg de leiding het echter over een andere boeg: Foxy Fever (een knipoog naar onze Jos De Vos).  Dit jaar gaat onze fuif door op 30 april en belooft het weer een fantastische editie te worden! Volg zeker onze Facebookpagina voor meer informatie.