Werking

KSA Deinze-Astene is een jeugdbeweging die is opgericht in 1932. Onze mascotte is Jos De Vos. Samen met zeven andere groepen maken we deel uit van Gewest Leiestreek, met 73 andere groepen vormen we KSA Oost-Vlaanderen en met 270 andere groepen vallen we onder de koepel van KSA Nationaal.

Rondes

Elke zaterdag zijn alle kinderen tussen 6 en 16 jaar welkom op onze ‘rondes’. De rondes zijn wekelijkse activiteiten die van oktober tot mei doorgaan, meestal op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u. De rondes zijn steeds anders: er zijn onder andere knutselrondes, puzzelrondes, bosspelen, kookrondes, stadsspelen, schaatsrondes,… Alle rondes worden om de vijf weken hier opgelijst.

  

Grote activiteiten

Naast onze gewone rondes hebben we ook elk jaar enkele grote activiteiten. We beginnen ons werkjaar met een Startdag waarop iedereen kan kennismaken met onze jeugdbeweging. Rond de maanden oktober/november, houden we een grote Kerstrozenverkoop en een Kerstmarkt om wat extra centjes in onze kas te krijgen. Ook organiseren we elk jaar een Quiz en, helemaal nieuw sinds dit jaar, een Ribbetjesfestijn waarop iedereen meer dan van harte welkom is. In januari is er ons Filmfestival, dan kan je op zaterdag en zondag naar films kan komen kijken. En voor de jeugd van Deinze organiseren we in mei onze fuif: Foxy Fever. Ten slotte gaan we in augustus ook op kamp. Klik hier om te ontdekken wanneer dit jaar alle activiteiten doorgaan!

  

Leeftijdsgroepen

Onze jeugdbeweging wordt onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen:

Alle leden kunnen zich vanaf hun zesde middelbaar engageren om leiding te worden. Dan volgen ze leidingcursussen die worden georganiseerd door KSA Oost-Vlaanderen. Klik hier voor meer informatie over leiding.

Lokalen

KSA Deinze-Astene heeft zowel in Deinze als in Astene een lokaal. De groepen in Deinze spreken af aan ’t Brielhof (Antoon van Paryspad 1, 9800 Deinze). De groepen in Astene hebben een lokaal rechtover de kerk: het Oud Postgebouw (Nieuwsstraat 3, 9800 Astene). Meestal spreken ze echter af aan het pleintje naast het voetbalveld van Astene: Las Vegas. Soms spreken we ook af aan een station, zwembad, bos,… Dit wordt dan steeds duidelijk vermeld in de rondebeschrijving.

Klik hier om de exacte locaties van onze lokalen te vinden en voor informatie omtrent verhuur.

  

Inschrijving en verzekering

Het inschrijvingsgeld bedraagt slechts €30. Met dit geld word je het hele jaar verzekerd via KSA Oost-Vlaanderen voor lichamelijk ongevallen, loonverlies, burgerlijke aansprakelijkheid (= schade aan derden) en rechtsbijstand. Meer informatie en aangifteformulieren vind je hier. Daarnaast krijg je bij je inschrijving ook een mouwschildje van het jaarthema.

Inschrijven kan steeds op onze Startdag begin september of later op één van de rondes. Je kan je ook online inschrijven door hier te klikken, dan komt leiding langs bij je thuis! We werken niet via overschrijving omdat we het belangrijk vinden dat de ouders kennis kunnen maken met de leiding van hun kind. Op deze pagina vindt u verder ook een algemeen terugbetalingsformulier voor uw mutualiteit. Verschillende ziekenfondsen betalen namelijk elk jaar een deel van het bedrag terug dat ouders hebben betaald als lidgeld of voor een kamp of weekend.

Weekends en kampen

Elke leeftijdsgroep kan meegaan op weekend en op kamp. Dit zijn steeds twee hoogtepunten. De data hiervan worden in het begin van het werkjaar medegedeeld door de leiding en zijn ook hier terug te vinden.

Dolfijntjes en Leeuwkes Deinze gaan samen 2 dagen op weekend (met 1 overnachting) en gaan midden augustus 5 dagen op kamp in Vlaanderen.

  

Leeuwkes Astene, Joro’s Deinze en Joro’s Astene gaan samen 3 dagen op weekend en gaan eind augustus 8 dagen op kamp in Vlaanderen.

  

Knimmers en Sjo’ers gaan ook elk apart 3 dagen op weekend en gaan begin augustus samen 11 dagen op tentenkamp in Wallonië.

  

Foxy Fever

Twaalf edities lang organiseerden de leiding en oud-leiding van KSA Deinze-Astene samen jaarlijks een fuif in de Brielpoort: Soirée 1954.

Vanaf 2017 sloeg de leiding het echter over een andere boeg: Foxy Fever (een knipoog naar onze Jos De Vos) vindt dit jaar plaats in de ondergrondse parking van Delhaize Deinze! Na de succeseditie van vorig jaar, besloten we het aantrekkelijke exclusief karakter te behouden met deze locatie. The party of the year zal dit jaar doorgaan op 7 april 2019, tot dan!

Klik hier om naar het evenement te gaan.